Powernap kan productiviteit met 34% verhogen

Zeer interessante benadering van je drukke bestaan

Powernap met een Brainactivator of Brainmachine

Wat hebben Leonardo da Vinci, Albert Einstein en Thomas Edison gemeen? Ze hebben allen een belangrijke bijdrage geleverd aan de mensheid, ze waren uniek in hun vak en ze waren bijzonder productief in hun tijd als wetenschapper. Wat hun geheim was? Wellicht waren ze onder andere zo effectief, omdat ze voorliepen op de rest van de mensheid door gebruik te maken van een powernap of middagdutje.

Veel mensen besteden een gedeelte van hun middag aan het staren naar een scherm, omdat ze aan het einde van de dag, door vermoeidheid, hun productiviteit en concentratie kwijtraken.

Een poll laat zien dat 63 % van de mensen slechts 6 uur of minder per nacht slaapt. Volgens James Maas, auteur van Power Sleep, is dat anderhalf uur te weinig.

Door in de middag 20 minuten te slapen, krijgen je lichaam en geest de kans om te herladen. Daardoor krijg je een extra stimulans die nodig is om een succesvolle en productieve dag te hebben.

Een powernap is een korte slaap die je ergens op de dag houdt en duurt ongeveer 20-30 minuten duren, zegt William Deardorff, Medisch Adviseur. Het houden van deze korte slaap resulteert in een afneming van activiteit in je hersenen, waardoor deze gedeeltelijk tot rust komt. Als je hersenen helemaal tot rust komen dan voel je je nog meer vermoeid en zwak, daarom is het van uiterst belang dat je niet langer dan een half uur slaapt.

Powernaps zijn recentelijk intensiever onderzocht en het blijkt dat mensen die gebruik maakten van een powernap een lager stressgehalte en een hogere concentratie hebben. Onderzoekers van de Salk Institute for Biological Studies hebben ontdekt dat met een powernap, je hersenactiviteit de gehele dag hoog blijft, in tegenstelling tot een afname bij gebrek aan een ‘nap’, aldus Dr. Deardoff.

Vanuit NASA-onderzoek is gebleken dat 26 minuten slaap je verrichtingen met 34 % kan verbeteren. Een andere NASA onderzoek heeft bewezen dat je geheugen en concentratie, daadwerkelijk wordt verbeterd.

Als je eenmaal de tijd neemt om een powernap te nemen, is het eerste wat je moet doen, je ontdoen van al je stress. Anders zal je niet optimaal gebruik kunnen maken van de korte periode die je tot je beschikking hebt. Om het meeste uit je powernap te halen, zijn hier de volgende tips.

Zorg voor comfort. Een omgeving die stil, donker en vrij is van onderbrekingen. Als je wil gaan slapen op de werkvloer, neem dan een mat mee en misschien ook wel een kussen en een deken, als je je daarbij comfortabeler voelt. Een mp3-speler met rustgevende muziek is misschien ook wel een tip.

Eet en drink verantwoordelijk. Vermijd het binnen krijgen van cafeïne, vet, koolhydraten of suiker in de uren voorafgaand aan de ‘nap’, deze zorgen voor een moeilijker slaapproces. Probeer juist proteïnen en calcium binnen te krijgen. Drink bijvoorbeeld een uur voordat je gaat slapen een glas warme melk.

Slaap niet te lang. Zet een alarm, zodat je niet te lang blijft liggen.

Routine. Mocht het de eerste keer niet meteen lukken, probeer het de dag erna nog een keer. Zorg dat het een gewoonte wordt. Een powernap nemen is goed voor gezondheid en productiviteit. Ondanks dat we dit weten, hebben we af en toe het gevoel dat we onze tijd zitten te verdoen.

Voor de meeste mensen komen we nu bij het grootste probleem. Waar moet ik slapen op werk? Houd nog steeds in je achterhoofd dat hoe meer geïsoleerd en relaxter je zit, de kans groter is dat je snel in slaap zal vallen. Dit zijn een aantal voorbeelden.

- Op je kantoor. Dit is waarschijnlijk de beste plek-als je een eigen kantoor heb, ben je al voor op de rest. Je telefoon zet je op “niet storen”.
- Een vergaderruimte . Het is het beste als je de kamer vooraf hebt gereserveerd zodat je niet gestoord kan worden.
- Op een bank. Sommige kantoren hebben een wachtkamer of lounge room, maak er gebruik van.
- In een geparkeerde auto. Het klinkt misschien raar, maar in de meeste auto’s kan je zeer comfortabel zitten. Muziek op de achtergrond en dan lekker rusten.
- In de bus of trein. Aangezien velen van ons met het openbaar vervoer reizen, is er dan de uitgelezen kans om een powernap te doen. Om je enigszins te isoleren van de rest, maak je gebruik van je oordopjes.
- Tijdens het carpoolen. Mocht jij carpoolen, vraag dan aan je carpool partner of hij/zij het erg zou vinden als jij in de tussentijd even gaat slapen. Om te compenseren zou je voor kunnen stellen om zelf de terugweg te rijden, zodat hij/zij dan kan powernappen.

Dus voel jij je ook wel eens moe op het werk of ben je vaak slaperig, probeer het dan zelf, zodat je met meer energie en concentratie kan werken.

Installeer zo mogelijk een Brainactivator bedrijfsset voor 4 of 10 personen.

Er is nu ook de revolutionaire Earthpulse Slaaphulp
De electromagneet van dit magneetveldapparaat kan eveneens aangesloten worden op de NovaPro100 om je energiepunten of chakras te stimuleren.

International Relax

Brainfit bvba

Twitter Hyves Facebook

Brainactivator

+brain machines
+mind machines
+altered states
+audio visual stimulation
+diepe onstpanning
+brainaktivator
+mind machine

Mindmachine

+brainactivator
+powernap
+middagdutje
+relaxatie
+anti-stress
+brainstorm
+mindfulness

Brainmachine

Brainwaves determine your state of mind Audio Visuele Stimulatie en Brainwaves Verkoopsvoorwaarden Brainfit Privacy

Exclusieve Invoer Benelux Photosonix Brainactivator of Mind Machine ivm Mindfulness: Brainfit bv , Notelaarweg 9 , 3140 Keerbergen. (BelgiŽ) + Snelle verzending Nederland en heel Europa