Wat zijn Alpha, Beta,Theta en Deltagolven ?

Omschrijving van diverse soorten Brainwaves.

De hersenen bevatten zo’n 100 biljoen neuronen of hersencellen, die funktioneren door middel van kleine elektrische signalen.
Het resultaat van deze aktiviteit kan zichtbaar gemaakt worden op een scherm in de vorm van een elektro-encefalogram. Hierin vinden we onregelmatige, zich herhalen-de patronen terug : BRAINWAVES.

Bij analyse hiervan worden oa volgende onderscheiden types benoemd :

Brainwaves zijn delta,alpha,theta,beta-golven

- Gamma-golven : boven 28 Hertz (trillingen per seconde)
Komen voor tijdens piekervaringen, “being in the zone”. Ideaal ivm topprestaties

- Béta-golven : 14 tot 28 Hz
Staat van alertheid, mogelijkheid tot aktief bezig zijn met de buitenwereld, maar eveneens stress en /of paniek, indien er weinig kontakt met het gevoel is.

- Alpha-golven : 7 tot 14 Hz
Eens de ogen gesloten kunnen deze aan belang winnen, indien er evenwicht is ervaart men het lichaam als rustig en mogelijk prettig. Meditatief gebied. Meer aan wezig door het sluiten van de ogen (cfr Yoga)

- Thèta-golven : 3.5 tot 7 Hz
Zijn overdag moeilijker te ervaren. Komen vooral tijdens de slaap aan bod, de lichamelijke activiteit is dan uitgeschakeld, er volgt eerder een verwerkingsproces in de droomtoestand. Sjamaanistische of astrale reizen en spijsverteringsgebied.

Eet niet te zwaar voor het slapengaan, dit belemmert een rustige slaap.
De energie nodig voor spijsvertering kan niet aangewend worden voor het onderhoud en de regeneratie van je lichaam.


- Delta-golven : 1 tot 3.5 Hz
Geven tijdens de diepe slaap aan dat er weinig eigen aktiviteit overblijft, regeneratieve krachten geven het rustende lichaam een onderhoudsbeurt.

Uit deze indeling blijkt dat het vooral de energetische verhouding tussen de verschillende types is die je manier van zijn en doen zal sturen.

Alles in de kosmos (ook materie) is volgens de quantummechanica energie in beweging, en kan bijgevolg door trilling beinvloed worden.

Onze hersenen bijvoorbeeld vertonen een “Frequency Following Response” waardoor bepaalde hersengebieden gaan meetrillen met de frekwentie van de aangeboden informatie (geluid & pulserend licht )

In oudere kulturen kwamen die aan bod bij primitieve evenementen zoals trom-melen rond een open vuur. Ook sjamanen gebruiken klank om een reis te maken in je MIND. Algemeen kan gesteld worden dat klank dikwijls een sfeerbepaler is .

In een “Brainmachine” of een klank- en lichtset worden de frekwenties gebruikt om je bewustzijnstoestand in een bepaalde richting te beinvloeden.
Door de keuze van het programma kan
ontspanning, meditatie of inslapen ondersteunen , of eerder je kreativiteit verhogen of je energie en focus verbeteren.

International Relax

Brainfit bvba

Twitter Hyves Facebook

Brainactivator

+brain machines
+mind machines
+altered states
+audio visual stimulation
+diepe onstpanning
+brainaktivator
+mind machine

Mindmachine

+brainactivator
+powernap
+middagdutje
+relaxatie
+anti-stress
+brainstorm
+mindfulness

Brainmachine

Brainwaves determine your state of mind Audio Visuele Stimulatie en Brainwaves Verkoopsvoorwaarden Brainfit Privacy

Exclusieve Invoer Benelux Photosonix Brainactivator of Mind Machine ivm Mindfulness: Brainfit bv , Notelaarweg 9 , 3140 Keerbergen. (BelgiŽ) + Snelle verzending Nederland en heel Europa